Sodelujoče organizacije

From KeyToNature
Jump to: navigation, search

Partnerji projekta

NOVICE

Pri določanju ptic v okolici šole ali doma si lahko pomagate z novim Ključem za določanje vrtnih ptic.


Romunske šole iščejo projektne partnerje

PRIDRUŽITE SE PROJEKTU

Friendsof1.png

Če želite s svojimi učenci oz. študenti preizkusiti določevalna orodja vas vabimo, da se nam pridružite in postanete Prijatelji projekta KljučDoNarave.

Associate member logo.png
Če želite sodelovati pri izdelavi novih določevalnih ključev ali kako drugače pripomoči k doseganju ciljev projekta KeyToNature vas vabimo, da se nam pridružite kot Pridruženi partner projekta (Associated member).
IŠČETE DOLOČEVALNI KLJUČ?
Preglej zbirko določevalnih orodij

Preko 1000 interaktivnih ključev partnerjev projekta KljučDoNarave je na svetovnem spletu na voljo v različnih jezikih.
Logo-Units.png Università degli Studi di Trieste
Dipartimento di Scienze della Vita
Italija
Logo-Eti.png ETI BioInformatics Nizozemska
Logo-Jki.png Julius Kühn-Institut – Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen Nemčija
Logo-Csic.png Real Jardìn Botànico – Consejo Superior de Investigaciones Cientìficas Španija
Logo-Ut.png University of Tartu University of Tartu – Institute of Ecology & Earth Sciences Estonija
PMSL.png Prirodoslovni muzej Slovenije Slovenija
Logo-Nhm.png Natural History Museum London Velika Britanija
Logo-Fim.png Friedrich Alexander Univ. FIM Neues Lernen Nemčija
Logo-Glabs.png Giunti Labs S.r.l. Italija
Logo-Evo.png Evolaris Research Lab Avstrija
Logo-Cuo.png Catholic University of Leuven – Centre For Usability Research Belgija
Logo-Utcn.png Technical University of Cluj-Napoca Romunija
Logo-Bikam.png Bikam Ltd Bolgarija
Logo-Tba.png T&B e Associati S.r.l. Italija


Pridruženi partnerji projekta (Associated members)

Projektu so se v Sloveniji pridružili:

Triglavlogo.gif
Triglavski narodni park Triglavski narodni park je edini narodni park v Sloveniji. Poimenovan je po Triglavu, najvišji gori v samem osrčju parka, ki je tudi navišja gora v Sloveniji (2864 m). Park se razteza ob italijanski meji in v neposredni bližini avstijske meje v severno-zahodnem delu Slovenije v južno-vzhodnem delu Alp. Park se razteza na 880 kvadratnih kilometrih, kar predstavlja 3% površine Slovenije. Glavna naloga Triglavskega narodnega parka je varstvo narave, vendar izvaja tudi vzgojno-izobraževalne in raziskovalne aktivnosti. V okviru projekta KeyToNature bo pomagal pri razvijanju in testiranju interaktivnih določevalnih ključev.
Znak1.gif
Univerza na Primorskem-Università del Litorale, Koper-Capodistria Pedagoška fakulteta Koper je nastala ob ustanovitvi Univerze na Primorskem z izzivom, da kot novo ustanovljeno jedro izobraževanja učiteljev v Sloveniji ponudi študentu, bodočemu učitelju nekaj več in drugače. UP PEF izvaja univerzitetna študijska programa Razredni pouk ter Matematika in računalništvo, visokošolski strokovni študijski program Predšolska vzgoja ter različne programe nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Izdelava in uporaba določevalnih ključev sta vključena v program predmeta naravoslovje. Fakulteta v projektu KeyToNature sodeluje pri izdelavi novih določevalnih ključev (predvsem tisih, ki se nanašajo na obalno območje) in pri testiranju že obstoječih.
Logo psj 2.gif
Park Škocjanske jame Škocjanske jame so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine (vpisane leta 1986). To jih uvršča na posebno - častno - mesto med naravnimi spomeniki sveta. Pri projektu KeyToNature Park Škocjanske jame sodeluje pri izdelavi določevalnih ključev, ki se nanašajo na organizme prisotne na območju parka. Iz svoje zbirke prispevajo za omenjene vrste njihove opise in fotografije, ključe pa uporabljajo pri svojem delu z obiskovalci in šolami.