Belgium/educatieve projecten

From KeyToNature
Jump to: navigation, search

Educatieve projecten

De Verenigde Naties hebben het jaar 2010 uitgeroepen als Internationaal jaar van de Biodiversiteit. Met als doel de bewustwording te vergroten van het belang van biodiversiteit. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan planten en dieren die leven op een bepaalde locatie of habitat. Om die verscheidenheid in het onderwijs te laten zien zijn in het KeyToNature project allerlei hulpmiddelen ontwikkeld.


Nieuw is een digitale zoekkaart. Met een flexibele soortenlijst, ruimte voor beschrijvingen, die bruikbaar is via mobiele telefoon, internet of PDA, waarmee iedereen op een eenvoudige manier soorten op naam kan brengen.


Voor natuur-educatie is het op naam brengen(identificeren) van een plant of dier vrijwel altijd een middel, en geen doel op zich. In zijn eenvoudigste vorm stelt het ons in staat om een naam te verbinden aan een organisme, maar dat vormt slechts een begin van wat kan leiden tot tal van andere interessante aspecten van de biologie, sociologie en cultuur.


Hieronder geven we een aantal onderwerpen en leerervaringen die, op basis van identificatiesleutels, met een klas zijn te onderzoeken.Terug naar de hoofdpagina